2010. február 7., vasárnap

Csirkeaprólék leves

.

.
Hozzávalók:

2 db csirke farhát,
4 közepes répa,
2 közepes krumpli,
1 kis fej vöröshagyma,
1 bögre zöldborsó,
1 kis fej zeller,
1 db zöldpaprika,
2 ek. paradicsomlé,
cérnatészta,
só, egész bors, kakukkfű,
bazsalikom

A csirke farhátat összedaraboljuk, feltesszük főni. Időnként ránézünk és lehabozzuk a tetejét.
A zöldségeket megpucoljuk, a répát hasábra, a krumplit és a zellert kockákra vágjuk.
Ha a leves elfőtte az összes habot, akkor beletesszük a hagymát, a félbevágott paprikát és a répát, a lángot alacsonyabbra vesszük hogy kicsit forrjon az edény szélén a levesünk. Sózzuk, és hozzáadjuk a paradicsomlét is.
Egy fűszertartó gömbbe beletesszük a borsot, kakukkfüvet, bazsalikomot és belelógatjuk a levesbe. Hagyjuk addig főni amíg a répa megpuhul, ekkor beletesszük a krumplit és a zöldborsót is. Addig főzzük amíg a krumpli is puha lesz. Ha a krumpli felveszi a sót a levesből és ezért nem elég sós, utána ízestjük.
Cérnatésztát adhatunk hozzá.
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése